Externe links

Interessante links naar sprekers, literatuur, modellen en andere onderzoekszaken

Op 10 oktober 2018 hield ik een presentatie over communicatie in de statistiek. Mijn presentatie vind je hier: http://statisticscommunication.nl

Links naar de boeken van Nel Verhoeven

Doing Research 4th Edition
Wat is Onderzoek? Zesde druk
Statistiek in Stappen. Tweede druk 
Onderzoeken doe je zo! 
Het begeleiden van Praktijkonderzoek 
blog van Nel Verhoeven 
Dissertatie ‘Quality in Statistics Education’. 

Interessante links voor het hoger onderwijs

De website ‘kiesopleidingen‘ biedt informatie over keuze van je opleiding, en een blog over studiegerelateerde zaken. Voor en door studenten.

Bij de Vereniging Hogescholen vind je artikelen, cijfers en trends over het hoger onderwijs. Ze behartigen de belangen van alle hogescholen in Nederland. Ze bieden een platform voor opinievorming en kennisdeling.

Interessante links over praktijkonderzoek

Er zijn talloze websites voor en over praktijkonderzoek. Teveel om hier op te noemen. Regelmatig posten we hier een website die actueel is, die nieuws heeft of die nuttig kunnen zijn voor onze lezers. Dus: watch this space!

De Toolkit Instrumenten Praktijkonderzoek (TiP) is een app die door de Open Universiteit is ontwikkeld en die je helpt bij het ontwerpen van je praktijkonderzoek.

Bij de Universiteit Tilburg presenteren ze op een leuke manier informatie over het profielwerkstuk, gericht op leerlingen van de bovenbouw van HAVO/VWO. Met korte kennisclips.